Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“.

Ovom kampanjom promovišemo korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Želimo pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, fakulteti, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge“, kazali su iz CRP-a Tuzla.

Jedan od najupečatljivijih kandidata je svakako naše gore list, Muhamed Garib, inženjer poljoprivrede iz Dražev Doca, koji posljednjih deset godina živi i radi u Mostaru, gdje se bavi permakulturom na premakulturnom imanju UG “NEŠTO VIŠE”.

Pozivamo vas da otvorite link i da podržite njegov rad i pomognete organizatorima da baš njega izaberu za ovogodišnjeg dobitnika nagrade u kategoriji “Građanka i građanin- mlađi od 35 godina“.


Sahatkula.ba