Večeras je u gradu Bugojno, održan koncert Armina Muzaferije, pored Gimnazije na Trgu Zlatnih Ljiljana. Opći utisak je da su bogati zabavni programi potrebni ovom gradu kako bi "oživio" i "sijao" u puno svjetlu.

Naša "dijaspora", koja je zadnjih mjeseci prisutna kako u Bugojnu, tako i čitavoj BiH, uživala je i večeras na koncertu, uz predivnu izvedbu Armina Muzeferije kako smo i navikli kada je on u pitanju.

Kakva atmosfera je vladala u Bugojnu večeras, govori i to da su ulice bile pune ljudi, u baštama, restoranima ali i parkingu, tražilo se mjesto više.

Lijepo vrijeme, ljetnu noć, puno muzike i boravak na otvorenom mnogi su večeras iskoristili, i sigurno je da ovakvog programa fali svim građanima, naručito mlađoj populaciji, koja  i jeste najvažnija karika društva.

Ono što je za Hrvatsku turizam, to je za nas naša "dijaspora", te smatramo da zaslužuju veći broj manifestacija, kako zabavnih tako i drugih, koje bi naručito tokom ljetnih mjeseci doživjele svoj procvat, sa punim pravom možemo reći da bi to bio pun pogodak za mogući razvoj turizma i na našem području.

Svaka čast za našu dijasporu, koja je pokazala da je sa nama, ne samo u teškim vremenima, nego i kada se zabavljamo, djelimo svi zajedno ovaj ostatak ljeta, jer ko zna šta nas očekuje sa početkom jeseni.