Mještani MZ Grnica na čelu sa džematskim odborom odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za uređenje greblja u njihovom džematu.

Obzirom da je ovo džemat koji posjeduje greblje na dvije lokacije potrebno je sljedeće:

- Centralno greblje kod škole: zamijeniti ogradu  (do puta prema školi i do puta koji vodi prema Barama) novim coklom i kovanom  ogradom;

- Greblje Zahirovići - Tolovići: zamijeniti staru ogradu coklom i kovanom ogradom a postojeću ogradu prenijeti na gornju stranu do šume.

Cijena jednog metra kovane ograde je oko 150 KM. Akcija je na dobrovoljnoj osnovi i svi koji žele da plate jedan metar ili više za sebe ili nekog svog umrlog mogu učiniti to kod članova džematskog odbora i efendije u MZ Grnica. Oni sa manjim primanjima mogu uplatiti jedan metar u naredna tri mjeseca.  Spiskovi o uplatama bit će dostupni na stranici džemata Grnica kao i na oglasnoj ploči u džamiji. Ovim putem pozivaju sve one koji mogu, imaju i žele sudjelovati u ovom projektu da to učine sada, takvim potezom pokažu koliko im je stalo do njihovih najbližih, koji više nisu sa nama. Mnogi mještani su već dali svoj prilog za ovaj projakat, nadamo se, u skorije vrijeme da će broj Vas koji želite sudjelovati biti još veći, kako bi ove aktivnosti protekle  uspješno, a mjesta na kojima su naši najdraži dobila ogradu kakvu zaslužuju.