Sinoć, 16.07.2021. godine  u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje premijerno je odigrana predstava „One su htjele nešto sasvim drugo“ za koju je tekst napisala Milena Depolo, dok režiju predstave potpisuje Oliver Jović.

Ovu predstavu na najbolji način publici su donijeli glumci Teatra mladih Gornji Vakuf-Uskoplje: Samra Sušić, Amila Topčić, Adea Agić, Najla Redžebašić, Erna Džambo, Ismir Vele, Haris Vukojević, Maja Musa, Lejla Redžebašić i Amir Čaušević. Dramaturg: Emina Omerović. Scenografija i kostim: Nadja Simić. Tehnika: Ismail Gudić.

Sve češći i nikad do kraja iskorijenjen problem vršnjačkoga nasilja nažalost pogađa djecu više nego što mislimo, a pritom žrtva ili počinitelj može postati bilo tko. Kako se zaštititi? Kako se suočiti s problemom? I kakav je osjećaj kada se nađeš na meti, i to onih koji su ti najbliži? S druge strane svi želimo da nam djeca odrastaju u poticajnoj zajednici u kojoj će svatko naći svoje mjesto i biti sretan. Djeca to zaslužuju, a na odraslima je obaveza da im u tome pomognu.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno. Nema sumnje, da je publika ovom predstavom bila oduševljena. 

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).