Rafinerija ulja u Gornjem Vakufu - Uskoplju, trebala bi početi sa radom početkom iduće godine. Projekat zahtjeva visoko obrazovane i stručne kadrove, uz obavezno posjedovanje stepena stručnog iskustva s obzirom na specifičnost same proizvodnje. 

To je zahtjev za sve zaposlene, od onih koji će raditi u proizvodnji do inžinjera u razvoju. Uz sve navedeno, moraju imati ambiciju stručnog osposobljavanja i razvoja koju će sigurno ostvariti posvećenim radom i zalaganjima u Rafinerija ulja u našem gradu. 
Značaj poslovanja Rafinerije ulja ogledat će se, osim po velikom broju zaposlenih iz lokalne zajednice, i po doprinosu razvoja privrede i društva. U ovo postrojenje bit će uloženo oko 13. miliona eura, i zaposleno oko 500 radnika. 
Kako saznaje naš portal, u početku poslovanja ulje će biti besplatno za sve one koji imaju mjesto prebivališta u Gornjem Vakufu - Uskoplju i Bugojnu, dok će stanovnici sa područja Donjeg Vakufa morati plaćati proizvode. 
Da, da znamo da ovo zvuči " nestvarno dobro" kao što i jeste, jer ovo je sadržaj satiričnog karaktera i kao takav neće biti ostvaren. Želimo Vam ugodan početak aprila, mjeseca šale i dobrog raspoloženja.