Najveći broj svadbi u današnje vrijeme organizuje se sa što manje običaja, poštujući neke nove trendove. Rijetkost je vidjeti svadbu sa tradicionalnim običajima. Manji broj mještana u Privoru odlučio se vratiti bar „na kratko“ sjaj jedom starom običaju tzv.  SVADBENI PIR – poznat kao trka skupine momaka.

Nekada nije mogla proći svadba bez ovog običaja. Najbrži  momci iz cijeloga kraja natjecali su se tko će prvi stići do cilja. Koji je momak  prvi stigao do cilja dobivao je vrijednu nagradu. Svaki momak trudio se baš da on odnese nagradu i da se taj dan priča o njemu.  Današnji mladići svoju brzinu mogu dobro unovčiti. Dovoljno je da pobjede i stave u džep  od 50  do 200 eura, ili ovna ako domaćin trku ne želi platiti novcem. Upravo takva trka održala se u Privoru, te je glavnu nagradu, ovna, osvojio Emir Pidro, drugo mjesto Besim Šijak i treće mjesto Azem Milanović.

Ovakva tradicija, nažalost, izgubila je svoju draž. Sve manje ljudi se zanima, ne samo za trku, nego za sve tradiconalne običaje. Nekada se sa nestrpljenjem čekala svadba, trka i pobjednik, svi su maštali da odnesu pobjedu, danas je to samo slučajnost, koju smo vidjeli zahvaljujući ovoj ekipi iz Privora.