Najveća kompanija i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini, Bingo, danas je isplatio preko četiri miliona KM podrške svojim uposlenicima.

Tako je 7.910 uposlenika dobilo po 500 KM, što zajedno sa porezima iznosi ukupno više od 4,7 miliona KM.

Ovaj jedinstveni vid podrške u BiH dobili su svi uposlenici Binga i sestrinskih kompanija koji imaju više od šest mjeseci radnog staža u ovoj kompaniji. "Podrška je važna u svakom segmentu privatnog i poslovnog života pojedinca. Ovo je primarno ljudska podrška, u kriznim i teškim vremenima. Podrška, jer se danas zajednički borimo sa izazovima i krizom. Podrška, jer ćemo i sutra biti dio istog tima", izjavila je Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica kompanije Bingo.Iz Binga kažu da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima se uposlenicima nastoje kreirati bolje radno okruženje i bolji opći životni uvjeti, koji su počeli sa povećanjem plate trgovcima za 20 posto u 2020. godini, u izazovnim okolnostima pandemije koronavirusa.Usprkos brojnim neprovjerenim tvrdnjama, iz Binga potvrđuju da njihovi trgovci imaju najvišu prosječnu platu u svom sektoru, koja uz naknade za ishranu i prevoz iznosi više od 900 KM.

Bh. kompanija koja je ranije bila na udaru kritika za niska primanja na ovaj način postavlja standard za sve ostale poslodavce u državi.

Bingo u vlasništvu ima dvadeset drugih kompanija, od čega je deset proizvodnih. Primarna Bingova djelatnost je trgovina, uz 220 maloprodajnih objekata, koji čine ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila.

Bingo se sve više orijentira ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode, poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku bh. privredi.

radiosarajevo.ba