U organizaciji "Mreže mladih" Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf,u nedjelju, 17.10.2021, u džematu Bojska MIZ Gornji Vakuf održan je mevlud - predavanje - druženje mreže mladih našeg medžlisa.

Kao i prethodnih godina, i ove godine u sklopu godišnjih aktivnosti "Mreže mladih" je program i obilježavanje 12. Rebiu-l-evvela, rođenja našeg poslanika, miljenika Muhameda a.s.
Predavač je bio glavni imam Hidajet ef. Polovina, koji je govorio o značaju Muhammeda a.s. u našim životima, o njegovim osobinama i vrijednostima. Nakon predavanja i programa upriličeno je ugodno druženje u mektebu, na kojem su gosti i prisutni razmijenili svoje utiske. U programu su učestvovali imami medžlisa Gornji Vakuf, a istom su prisustvovali i članovi mreže mladih sa područja cijelog medžlisa kao i džematlije.
Druženje članova "Mreže mladih" je prilika za međusobno upoznavanje, prilika za stvaranje novih ideja i planova za slijedeće projekte i aktivnosti u organizaciji Mreže mladih.
Ovo je aktivnost koju smo sproveli u džematu koji je udaljen 17 km od centra grada što nam svima daje poruku da je mreža mladih zastupljena, i da djeluje na području cijelog medžlisa, te da svi koji žele i hoće, imaju priliku da se uključe i učestvuju u aktivnostima.
Mubarek Vam 12. Rebiu-l-evvel!

MIZ Gornji Vakuf- Uskoplje