Utakmica Druge lige FBiH grupa Sjever između Dinama iz Donje Mahale i Orahovici 1974 nije imala sretan kraj.

Najgore je prošao Dženan Mrkonjić koji je dobio pivsku flašu u glavu. Iz Orahovice su napomenuli da se radi o dečku od 16 godina.

"Rezime današnjeg gostovanja vam prenosimo u slikama.

Našem Dženanu Mrkonjiću, momku od 16 godina, koji je tu da bi radio što većina njegovih vrsnjaka voli i uziva u tome. Igrao, loptao, slavio i tugovao zajedno sa ekipom. Danas Dženo, na kraju utakmice, utakmice gdje su njegove kolege bili pokrani (smiješan penal u 1.min) udarani(startovi pogibelni, bez opomene) biva pogođen u glavu pivskom flašom od nekog domaćeg seljaka koji je došao tu liječiti svoje frustracije (kod kuće vjerovatno od žene ili ukućana ne smije ako je ima).

Dženo je trenutno na šivenju rane, biće dobro, želimo naravno brz oporavak. A ovo sigurno će biti trauma momku od 16 godina koji je tek počeo graditi karijeru.

Poznato je da na ekipu dinama iz mahale (namjerno malim slovima) pola lige ima negativno mišljenje zbog ovakvih situacija, pola sudija ne voli suđenje u mahali jer se boje loših ocjena ako ne sude u korist domaće ekipe jer "svoje" ljude imaju u savezu, baš primjer kao i danas. Delegat iz Tolise, koji prijeti našim igračima, domaće bodri. Cirkus, cirkus, cirkus.

 

Rezultat... Ma nije bitno, svi smo živi a zdravi, oporavit ćemo se. NK ORAHOVICA je ovo", poručili su iz ovog kluba.

Redakcija portala SportSport.ba je pokušala kontaktirati predstavnike Orahovice za više informacija, ali u trenutku objave teksta nismo dobili odgovor.

Inače, Dinamo iz Donje Mahale je meč dobio rezultatom 3:1.