Danas je u Domu kulture održana izvještajno /izborna skupština Muškog rukometnog kluba "Sloga". Poznavajući dosadašnje skupštine kluba gdje se godinama unazad tavorilo da se obezbijedi "kvorum" jer nije bilo dovoljno zainteresiranih pa čak ni onih koji su legitimni delegati bili, danas smo svjedočili jednoj potuno novoj eri i skupštini kluba.
Po prvi put u klubskoj historiji vidjeli smo da veliki broj građana i prije svega navijača Sloge želi da bude u tijelima skupštine kluba, što je zasigurno veliki uspjeh, jer za takvo nešto bili su potrebni rezultati i upravo taj rad, rezultat je velikog interesovanja naših navijača.
Nakon 13 godina kormilarenja skupštinom kluba, profesor gosp. Gudić Nedžad je predao svoj mandat. Gosp. Gudić Nedžad svih ovih 13 godina radio je volonterski, susretao se sa svime i svačim ali uspješno provodio skupštine kluba MRK Sloga. U ime cijelog kolektiva upućujemo veliku zahvalnost našem profesoru koji će ostati upisan zlatnim slovima u klubskoj historiji.
Prije nego li je svoj mandat stavio na raspolaganje skupština kluba je usvojila izvještaj o radu i izvještaj za 2019 godinu uz 25 ZA glasova dok su 4 delegata bila suzdržana od glasanja.
Za novog predsjednika skupštine kluba kao najvećeg organa, u naredne 4 godine jednoglasno izabran je Ljubunčić Aldin, dok je za potpredsjednika skupštine takođe jednoglasno izabran Dželilhođić Amir.
Skupštinu kluba u naredne 4 godine činit će 43 delegata i to 18 kroz VIP članske kartice koji su svoje pristupnice potpisali na licu mjesta i 25 preostalih koji su danas jednoglasno izabrani.
Delegati skupštine MRK Sloga su :
Mavrković Akif, Telalović Adnan, Boškić Slavko, Mršić Nisim, Sofić Osman, Osmanagić Adil, Dizdar Selman, Zekotić Eldin, Ljubunčić Aldin, Čišić Sanel, Idrizović Amar, Granić Edvin, Petrović Slavan, Kirlić Edo, Gudić Rijad, Džambo Arif, Dželilhođić Almir, Gekić Senad koji su kroz VIP članske kartice izabrani u skupštinu, dok preostalih 25 delegata čine :
1. Edib Dadić
2. Ado Šeketa
3. Alam Hadžiabdić
4. Mesud Pokvić
5. Enes Ajanović
6. Haris Hozić
7. Amir Dželilhodžić
8. Junus Čajdin
9. Nermin Demirović
10. Mirsad Alibegović
11. Senad Seferović
12. Mustafa Gazić
13. Admir Džamalija
14. Nedžad Gudić
15. Nedim Hadžijusufović
16. Mehmed Hadžiabdić
17. Abdulah Hadžiabdić
18. Almir Gudić
19. Midhat Šljivo
20. Ervin Dedić
21. Kenan Omerović
22. Almir Čalkić
23. Erdin Sinan
24. Semir Demirović
25. Munib Dizdar
Za nadzorni odbor kluba izabrani su :
-Petrović Slavan
-Granić Edvin
-Gekić Senad
Dok novi upravni odbor čine :
-Telalović Adnan
-Mavrković Akif
-Boškić Slavko
-Gudić Nedžad
-Mršić Nisim
-Pokvić Mesud
-Čišić Sanel
ZA predsjednika kluba izabran je gosp. Telalović Adnan, dok je potpredsjednik kluba Boškić Slavko.
Funkciju sportskog direktora i koordinatora obnašat će Dedić Ervin dok je sekretar kluba ostao Demirović Semir.
U naredne 4 godine pred ovim ljudima je veliki izazov, klubska ljestvica je podignuta visoko i ispod nje nebi se trebalo odstupati, kako reče profesor Gudić u svom obraćanju danas "U klub sam došao kada nije niko htio i kada su uslovi i sam rad bili teški, da ne kažem preteški, iza sebe vam ostavljam Evropsku Slogu".
Svim delegatima izabranim i novom UO i NO želimo mnogo sreće i uspjeha.