Predstavnici ŽRK SLOGA Gornji Vakuf-Uskoplje, Predsjednik Ismet Hadžiabulić i Sekretar Muamer Zukić danas su potpisali ugovor sa kantonalnom ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova kojeg zastupa Ministar gospodin Amir Šečibović.

Ugovor se odnosi na sredstva koja su odobrena klubu za izgradnju klubskih prostorija, koje će se nalaziti u sklopu gradske sportske dvorane Gornji Vakuf - Uskoplje ispod tribine do Vrbasa.
Ovo je zaista veliki dan za ŽRK SLOGA Gornji Vakuf-Uskoplje, nakon sedam godina od osnivanja napokon ćemo bit u mogućnosti da ugostimo sve prijatelje kluba na jedan dostojanstven način. Preko dvadeset pehara bit će izloženo u našim prostorijama.
Ovaj projekt je trebao bit realizovan u Martu prošle godine ali problemi sa Coronom su morali sačekat neka bolje vremena, koja su evo došla.
Odmah smo iskoristili priliku da uručimo i zahvalnicu ministru Šečibović za ovu veliku pomoć u rastu i razvoju našeg kluba. Zahvalnica ide i direktorici gospođi Nermini Gudić koja je dala saglasnost za izgradnju u sklopu dvorane i na kraju zahvala ide Općini Gornji Vakuf - Uskoplje odnosno Načelniku gospodinu Seadu Čauševiću koji je dao saglasnost za izvršenje ovog projekta. Stoji na zvaničnoj Facebook stranici ŽRK SLOGA Gornji Vakuf-Uskoplje.