Proteklog vikenda naše omladinske selekcije igrale su na Handball Cupu u Zenici, ostvareni su polovični rezultati po izvještajima trenera mada je rezultat bio u drugom planu, s obzirom na situaciju da smo bili jedina omladinska ekipa na turniru koja ne igra redovnu omladinsku ligu SBK zahvaljujući nesposobnošću i ne odgovornošću vodećih ljudi iz rukometnog saveza SBK, dok sve ostale ekipe iz drugih kantona redovnu igraju utakmice omladinske lige.

Krenimo redom najmlađa selekcija dječaka 2008 godište za protivnike je imala "vršnjake" koji su ipak godinu dana stariji od njih sto je u ovoj fazi itekako velika razlika i s toga su ubilježili i poraze od Konjuha 21:15,Bosne Visoko 16:10,Čelik Juniora 23:17.Po izvještaju trenera Crnice Kenana jedino je ekipa Bosne iz Visokog bila ravnopravna po godinama, ipak nedostatak ne igranje Talića u našim redovima ogromno je utjecao na konačne rezultate ovih utakmica.
Selekcija 2006 godište poražena je od Čelik Juniora 22:26, zatim od Bosne Visoko 19:17 i na kraju za peto mjesto savladan je RK Čelik 21:20. Kod dječaka je primijećena borbenost i želja gotovo u svim susretima ali i veliki broj tehničkih pogreška uzrokovane nedostatkom utakmica istakao je Crnica koji je i dodao da je minutužu dao svim dječacima jer je rezultat bio u drugom planu.
Selekcija 2004 godište trenera Hadžiabdić Mehmeda našla se u najjačoj grupi te je od osvajača turnira ekipe Čelik Junior poražena 19:15, zatim su sa vice prvakom turnira ekipom Sarajevske Bosne odigrali i najbolju utakmicu na ovom turniru a rezultat je glasio 21:21, da bi na kraju savladali vršnjake iz Visokog,ekipu Bosne 19:10.
Sve u svemu jedno veliko iskustvo za naše dječake te se iskreno nadamo da će se omladinska liga i u našem kantonu početi igrati.
Zahvaljujemo se Welt Apo i našem Akifu na ručku za naše omladince, takođe treba istaći da u ovo jako teško vrijeme uprava klub aje obezbijedila sve uslove da se ode na ovaj turnir, od kotizacija učešća, prijevoza, hrane tako da su naši dječaci imali privilegiju i bili na građani za dosadašnji radi trud te nisu imali dodatnih troškova prema roditeljima sto nije slučaj za ostale klubove učesnike.
Do nekog no og druženja sportski pozdrav!