Ambicije u ovom takmičenju nisu nikad bile veće od onog da nakon 64 godine postojanja kluba u naš grad dovedemo jednu europsku ekipu i odigramo jednu utakmicu u okvirima EHF-a, što smo na kraju i uspjeli te poklonili svome gradu i stanovnicima još jedan faktor sportske kulture i upisali se dostojanstveno u stranice EHF-a.

Ostaje žal sto smo "naišli" na najtežeg mogućeg protivnika te što nismo imali sreće da protivnik bude u rangu nas pa da na terenu vidimo i kompletnu postavu sa više minuta, nego smo pokušali maksimum izvući iz iskusnih igrača da ipak to ne bude toliko stršno rezultatski, koliko je zaista strašan CSM Bucuresti, igrački, kvalitetom i organizacijom.
Na kraju možemo biti zadovoljni za novo iskustvo, nove sportske prijatelje koji su oduševljenji prijemom u naš grad te uslovima koje smo im obezbijedili na što su i onu uzvratili velikom mjerom i hvala im.
Najtužnije od svega jeste što se utakmica odigrala u doba pandemije kada naša mnogobrojna publika nije bila u mogućnosti uživati u ovome rukometnom spektaklu.
Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri organizaciji domaće i gostujuće utakmice, očekuje nas buran ritam u domaćem prvenstvu Srijeda - Subota igranje redovnih i zaostalih utakmica u Premier ligi.
Pozdrav za Gornji Vakuf - Uskoplje i Bosnu i Hercegovinu iz Rumunije, navodi se na zvaničnoj facebook stranici MRK Sloga.