Ove godine Javna ustanova Kulturno Sportski Centar Bugojno prvi put organizira Biznis ligu u malom nogometu “Bugojno 2020”.

 Liga počinje 19.09.2020.godine, a utakmice će se odigravati vikendom u poslijepodnevnim terminima u sportskoj dvorani u KSCa. Rok za prijave ekipa je 15.09.2020.godine. Izvlačenje grupa zakazano je za 17.09. u 18:00 sati (Mala sala KSC).

Biznis liga predstavlja jedinstven projekat koji ima za cilj da privuče pažnju privrednih subjekata iz Bugojna i okoline. Ovaj zanimljivi sportski događaj omogućavat će zaposlenicima privrednih subjekata da se druže, da bolje upoznaju kolege iz drugih firmi srodnih ili različitih poslovnih aktivnosti, te da u fer i korektnom odmjeravanju nogometnog umijeća brane boje svoje firme.
Ekipe se prijavljuju na pripremljenom obrascu koji se može dobiti u prostorijama uprave Javne ustanove Kulturno Sportski Centar Bugojno svakim danom od 8:00 do 20:00 sati. Dodatne informacije i pojašnjenja se mogu dobiti putem telefona sa brojem: +387 61 790 674.
Kotizacija po ekipi iznosi 200 KM.
Za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđene su vrijedne nagrade.
Pozivamo sve privredne subjekte (preduzeća, firme) da prijave svoje ekipe i da učestvuju u takmičenju, a sve ljubitelje sporta pozivamo da prate utakmice.
Rok za prijave ekipa je 15.9.2020.godine, a izvlačenja grupa je zakazano za 17.9. u 18:00 sati ( Mala sala KSCa).
Na svim utakmicama će biti obezbijeđeni profesionalni suci, zapisničar, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa.
Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača (dozvoljeno prijaviti najmanje 7, a najviše 14 igrača). Utakmice se igraju dva poluvremena u trajanju od 15 minuta aktivne igre. Sistem takmičenja će se odrediti zavisno od broja prijavljenih ekipa.
Prijavljeni igrači moraju biti isključivo zaposlenici firme koju predstavljaju. Dozvoljeno je da jednu ekipu čine radnici iz dvije manje firme, kako bi se dala mogućnost i radnicima iz firmi sa malim brojem radnika da učestvuju u ovom takmičenju. U ekipi mogu biti maksimalno 3 igrača koji nisu uposlenici firme u slučaju ako dvije ekipe nisu spojene, te osobe ne smiju biti aktivani fudbaleri (ne smije biti registrovan pri NS BiH).
Spiskovi ekipa se moraju zaključiti do početka izvlačenja, a za svaku naknadnu prijavu ekipa plaća po jednom prijavljenom igraču administrativni trošak od 50 KM.