Večeras, 27.07.2020. godine sa početkom u 19h počinje OTVORENJE MANIFESTACIJE „DANI OTPORA – DANI SLOBODE PRIVOR 1992 – 2020“ MALONOGOMETNOG TURNIRA „PRIVOR 2020“!!!

Večeras, sa početkom u 19h, zvanično će biti otvorena ovogodišnja manifestacija „Dani otpora – Dani slobode Privor  1990 – 2020“, koja tradicionalno započinje prvim utakmicama na malonogometnom turniru.

Na rasporedu su tri utakmice u kojima se sastaju:

19:00 Saraj – komerc d.o.o. vs. Borova ravan

20:00 Bugojno vs. Pridvorci

21:00 Forum mladih vs. Elektra Omerinović 2 N. Travnik

Prva utakmica, David protiv Golijata, da li će prekaljeni futsal majstori iz ekipe Saraj – komerca moći odgovoriti zadatku i parirati uvijek neugodnoj i mladoj ekipi Borova ravan, ostaje enigma do večeras za mnogobrojne malonogometne sladokušce. Kako smo informisani, očekuje se invazija navijača iz Borove ravni i okolnih mjesta, koji će sasvim sigurno svojim navijanjem  lediti krv u žilama protivničkih igrača.

Bitka će se sigurno  voditi između dva velemajstora, Haruna Latića i oporavljenog Asmira Skehe, koji je prema nezvaničnim informacijama odbio mnogobrojne ponude drugih ekipa za nastup na ovogodišnjem turniru kako bi pomogao svojim borovljanima. Kapa do poda majstore.

Preostale dvije utakmice donose nam duele ekipa koje se međusobno poznaju, ali i žestoke  fer borbe sigurno neće nedostajati. Ismet Gvozden, kapiten i stari znalac, suprostavit će svoje lavove vrlo jakoj i iskusnoj ekipi Bugojna na čelu sa Ajdinom Kadunićem. Pohod na najviše postolje najavio je i kapiten ekipe Forum mladih Bernard Malkoć poručivši da će ova godina biti plodna kada su u pitanju trofeji i sigurno da dolazi sa svojom ekipom u Privor da pokaže kakve majstore ima Novi Travnik.

Uslijed pogoršane situacije sa virusom COVID-19 i novih naredbi koje su stupile na snagu , otvorenje malonogometnog turnira i večerašnje utakmice, moraju se održati nažalost BEZ PRISUSTVA PUBLIKE.

Dakle, bez prisustva publike, odigravati će se i daljnje utakmice na malonogometnom turniru do održavanja sjednice Kriznog štaba SBK-a i dobivanja njihove preporuke, koja bi se trebala održati u toku ove sedmice .

Molimo za razumijevanje i da nam odgovornim i savjesnim ponašanjem pomognete da uspijemo održati dugogodišnju tradiciju i veliki značaj manifestacije i malonogometnog turnira, za nas Privor i njegove stanovnike.

Organizacioni odbor.

UG "Bolja budućnost-Privor" Voljevac