Saopćenje za javnost BH Bloka Gornji Vakuf - Uskoplje prenosimo u cjelosti : BH BLOK demonstrativno napustio "nezakonitu" sjednicu Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje

Predsjednik Općinskog vijeća Goran Batinić na prijedlog načelnika općine Seada Čauševića sazvao je 6. Redovnu sjednicu OV u obimu od dvije tačke,
Dnevni red:
1) Prijedlog Odluke o preuzimanju prava osnivača i usklađivanje organizacije i poslovanja JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje
2) Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Statut JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje
Karakterno gledano sjednica je sazvana kao Redovna, međutim ista ima elemente Hitne sjednice zbog niza Statutarno-Poslovničkih grešaka.
Bh blok je trazio zakonitost ovakve Redovne sjednice, te je prema Poslovniku insistirao na dopuni Dnevnog reda, odnosno da se uvrsti Zapisnik sa predhodne sjednice i omogućiti vjećnicima da postavljaju vijećnička pitanja što im je i uloga u radu Općinskog vijeća.
Nakon što je ingorisano naše negodovanje na rad institucije OV, BH Blok je predložio da se dnevnice sa današnje nezakonite sjednice OV usmjere ŽRK SLOGA koji je u predhodnom vremenskom periodu osvojio titulu prvaka BiH u kategoriji mlađih kadetkinja.
Naime 15 minuta "rada" OV će koštati građane naše općine oko 1500 KM, te smo ovim moralnim činom pokušali bar malo sačuvati obraz i dostojanstvo svih nas koji sjedimo u vijećničkim klupama, ali na žalost ni za ovaj prijedlog vlast HDZ, SDA i SBB nije imala razumjevanja.
Ovakav način rada predsjedavajućeg OV, Klub Bh nije želio tolerisati niti biti dio takvog nezakonitog rada, te je donio Odluku da ne učestvuje u radu današnje sjednice OV koja nije ni prošla Statutarnu i Poslovničku proceduru Kolegija OV Gornji Vakuf-Uskoplje, a ista se mora održati najmanje jednom između dvije sjednice OV.
Klub BH Blok će i dalje insistirati na zokonitom radu svih intitucija općine Gornji Vakuf- Uskoplje, te biti servis običnim građanima u borbi za njihova osnovna životna i ljudska prava!

KLUB BH BLOK