Od 18 planiranih tačaka dnevnog reda možemo jedino izdvojiti Izvještaj o radu načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2021.godinu.

Izvještaj je prikazao katastrofalno stanje u općini kada je u pitanja opstanak naroda na ovom prostoru, a da ne govorimo o razvoju i unapređenju života.
Kozmetičke i redovne stvari utroška Budžetskih sredstava općine za 2021.godine, ništa pohvalno ne možemo reći za izvještaj osim negativnog trenda razvoja općine.
Ono što nas zabrinjava jeste stanje na temelju ekonomije, a to su mala i srednja preduzeća koja polako ali sigurno nestaju u našem gradu.
U 2021.godini imamo negativan trend. OBRTNIČKE I SRODNE DJELATNOSTI gdje  u izvještaju navode da je 18 izdatih odobrenja za rad, a 22 trajno i privremeno odjavljena, što je manje za 4 obrtnika.
TRGOVINSKE DJELATNOSTI : izdato jedno(1) odobrenje za rad, a 10 sa trajnim i privremenim odjavama rada, što je 9 ugašenih trgovinskih radnji.
UGOSTITELJSKE DJELATNOSTI: izdato pet (5) odobrenja za rad, trajno odjavljeno 7 ugostiteljskih objekata, što znaći da je 2 manje ugostiteljska objekta u našoj općini.
USLUGE PREVOZA: izdato šest (6) odobrenja za rad, 9 trajno i privremeno odjavljeno, što je 3 manje registriranih usluga prevoza.
Ono što nas također zabrinjava jeste stanje MATIČNOG UREDA 2021.godine naše općine!
U našoj općini ROĐENO 106 djece, a u inostranstvu sa našim prebivalištem 58, što je ukupno 164 djece. 1/3 djece ne živi u našoj općini.
U matičnoj knjizi VJENČANIH u našoj općini upisano je 81, a u inostranstvu 40 vjenčanja, ukupno 121 vjenčanje, što znači da 1/3 mladih bračnih parova živi u inostranstvu!
NA OSNOVU OVIH STATISTIČKIH PODATAKA ZAKLJUČUJEMO DA JE OD 25000 STANOVNIKA, 8350 NAPUSTILO NAŠU OPĆINU TJ. 1/3 STANOVNIKA❗
Da podatci govore još brutalniju sliku naše općine jeste činjenica da je u MATIČNU KNJIGU UMRLIH 2021.godine upisano 243 osobe u našoj općini i u inostranstvu 31 osoba, ukupno 274 umrle osobe. Ako uzmemo u obzir da je 164 rođene osobe, a umrlo 274 imamo negativan tren od 110 više umrlih nego rođenih osoba.
U našoj općini zavladala je BIJELA KUGA!
Statistika govori da je veći procenat umrlih ljudi koji žive u općini Gornji Vakuf-Uskoplje 106/243 nego u inostranstvu sa našim prebivalištem, što je rezultat teškog stanja u kojem žive naši sugrađani. Broj umrlih stanovnika koji su živjeli u općini Gornji Vakuf Uskoplje je 137 u odnosu na rođene osobe!
Zaprimljeno i provedeno samo u 2021.godini 25 rješenja za odricanje BiH državljanstva !
Odnosi s javnošću
SDP Gornji Vakuf-Uskoplje