U Predsjedništvu (u proširenom sastavu) KO SDP BiH SBK/KSB je danas bilo radno. Radnom sastanku su prisustvovali: predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić , potpredsjednik SDP BIH Zukan Helez , generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbic .Bilo je mnogo pitanja i mnogo radnih materijala kako bi napravili što bolji program za 2022.godinu

Nikšić: Danas smo se družili sa SDP-ovcima Srednjebosanskog kantona. Dižemo “radnu temperaturu” da dođemo do onog stepena aktivizma, sinergije, jedinstva i solidarnosti kakav želimo.
Želimo u fokus vratiti borbu za prava radnika i penzionera, rast minimalne plate i penzija, zdravstvo za sve, te beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala.
Ekipa u SBK je pokazala da zna kako se pobjeđuje i čvrsto je opredjeljena da na sljedećim izborima budemo bolji nego 2010.godine. I hoćemo.
Svi koji su sebi važniji, svi koji sebe stavljaju ispred interesa građana, države ili SDP-a neka se maknu u stranu. Vrijeme je za one koji igraju za tim SDP BiH. Mi u SDP BiH spremni smo sa svojim partnerima preuzeti odgovornost za Bosnu i Hercegovinu.