Projekat pod nazivom „Škola ribolova“, u organizaciji SRD Bugojno čija ciljna grupa su bili mladi – djevojčice i dječaci do 15 godina, za cilj je imao okupljanje mladih radi očuvanja zdravlja, popularizaciju sportskog ribolova i razvijanje takmičarskog duha kao i socijalnu uključenost mladih oba spola uz razvijanje osjećaja pripadnosti i važnosti njihove uloge u društvu.

Aktivni su ribari preko ljeta jer zimi je takva temperatura da ni stariji nisu u mogucnosti izaci na pecanje zbog jakog minusa.
Pored loših vremenskih uvjeta značajan broj mladih se odazvao pozivu SRD Bugojno. Škola ribolova je protekla u najboljem redu gdje su mladi naučili svoje prve ribolovne korake, a bilo je i prvih ulova. Uživali smo družeći se sa najmlađim, pomažući im da savladaju osnove ribolova i njihovim prvim ulovima. Za sve učesnike su obezbjeđene majice, hrana i piće.
Svima hvala na učešću i vidimo se ponovo iduće nedelje kada će biti dodjeljene diplome za uspješno završenu školu ribolova. One koji danas nisu bili tu pozivamo da se prijave u besplatnu školu ribolova porukom inbox stranice SRD Bugojno ili na broj 061/426-570.