U posljednjih nekoliko godina sve više se upozorava na problem napuštenih  životinja i potrebom za udomljavanje istih, sreću imaju oni psi koji su došli do azila „Koprivnica“ gdje im je pružen siguran obrok i ljudski dodir, te na taj način nisu prepušteni sami sebi.

Azil se svakodnevno bori sa svim troškovima koji su potrebni da bi funkcionisao i da sve šapice imaju ono što im je potrebno. To su prepoznali svi ljudi koji su podržali pokretanje projekta, međutim, onu najveću podršku i zahvalnost potrebno je  ukazati volonterima koji svakodnevno ukazuju na to koliko nas napuštene životinje trebaju i koliko je malo potrebno da bismo im promjenili život u boljem smjeru.  Donacije i  volonterski rad su ono što omogućava adekvatnu brigu i zaštiti naših šapica u azilu.

Ovom prilikom Veterinarska stanica doo Bugojno  zahvaljuje se našim sugrađanima Ramić Edin, Alma Bašić,  Adisa Gurbeta, Mevlija Vuković, Sabahudin Bajrić, Sanela Dedić i svim volonterima koji  u ovim hladnim danima  nisu zaboravili na naše šapice i koji  svojim donacijama  podržavaju rad našeg azila Koprivnica u Bugojnu.  Ovakav primjer treba biti podsticaj da životinje ne treba staviti u drugi plan, iznimno je važno da nas bude što više koji želimo pomoći životinjama i volonterima koji brinu i svaki svoj slobodan trenutak koriste da šapama obezbjede ono najvažnije – ljubav, pa tek onda hranu i njegu. 

Hvala od srca za ove ljude koji ulažu svaki svoj atom snage onima kojima je to potrebno.