„Subota, ipak nema odmora, radi se i kad se noć budna dočeka, jer šape zovu i trebaju nas i tad, ovo su samo mali trenuci predivnog druženja sa našim pikutovima kako ih od milja zovemo“...... napisao je Damjan na svom fb profilu.

Nažalost nije sve tako sjajno jer je neko ostavio i istresao vreću granula koja se vidi na slici na ulazu ispred azila s namjerom da što više pasa privuče tu na magistralni put Bugojno – Kupres na kojem se isti ostave, a sve to namjerno, samo sa jednim ciljem – NANIJETI ŠTETU AZILU I NARUŠITI NJEGOV UGLED.

Ovim putem apelujemo na sve Vas koji imate loše namjere prema projektu azila za napuštene pse „KOPRIVNICA“ Bugojno, ne možete mnogo štete načiniti onima kojima želite na takav način kojim se služite, PAS IMA SVE ODLIKE ČOVJEKA, A NIJEDNU NJEGOVU MANU (Vilim Svečnjak). Ako ne možete i ne želite pomoći, onda Vas molimo nemojte ni štetu nanositi, psi su životinje koje zaslužuju život isto toliko koliko i ljudi.  Bez obzira koliko neko želio da čitav ovaj projekat „naruši“, dok god postoje oni koji stoje iza njega, i dok postoje ljudi koji  vide „ono dobro“ u psima i drugim ljudima, dok god postoji, makar samo jedna osoba, dobrog srca  i duše koja osjeti volju „za pomoći“, svaka loša situacija i svaka ovakva i slična prepreka će se rješiti i prevazići.